Deprecated: Function session_register() is deprecated in /home/byding/public_html/session.txt on line 14

Deprecated: Function session_register() is deprecated in /home/byding/public_html/session.txt on line 27

Deprecated: Function session_register() is deprecated in /home/byding/public_html/session.txt on line 46
Språkkonsult, språkgranskning, skrivkurser, korrekturläsning, klarspråk, språkvård - Katarina Byding språkkonsult i svenska

Redigering, språkvård, skrivkurser, klarspråk, korrektur ... allt för texten!

Aight Bok

Orden vi älskar med
Så heter Aights första bok som jag har skrivit tillsammans med Mona Blåsjö. Det är en blädderordbok om kärleksrelationer, och du kan beställa den på Kontakt på denna webbplats. Eller läs mer på sidan Aight Bok.

Ord om kärleksord

"Bra! Många nya koncept för mig och så många klockrena citat! Väntar på del 2!" Så säger en läsare om Aights bok "Orden vi älskar med".

Månadens skrivråd

Kan man räkna abstrakta substantiv?

Lätt att följa 11 §

I språklagen finns en paragraf om klarspråk som myndigheter måste följa. Rapporten Språklagen i praktiken beskriver pedagogiskt hur man gör det.

När din text behöver bearbetas

Språkgranskning, textgranskning, textbearbetning – vad du än kallar det tror jag din text behöver det. För att bli mer begriplig, få bättre flyt och fungera som du hade tänkt.
Läs mer om textgranskning

Jag skriver texten åt dig

Om du inte kommer igång, eller om du måste slarva för att hinna – be mig skriva i stället. Jag hjälper dig var som helst i skrivprocessen.
Läs mer om text på beställning

Du kan skriva bättre

Alla kan med träning bli bättre skribenter. Ett sätt är att gå på skrivkurs. Ett annat är att få individuell handledning av mig.
Läs mer om skrivkurser

Jag gör allt för din text

Du kan få en text bedömd, och myndigheter och företag kan få språkliga riktlinjer och en språkpolicy. Bland mycket annat.
Läs mer om mina tjänster

Väldigt mycket språkkonsult

Jag har examen från språkkonsultlinjen, som ger god insikt i hur myndighetsspråket fungerar. Sedan dess har jag dock inte bara arbetat för myndigheter utan även för företag och privatpersoner. Och ämnena har spänt över det mesta.
Läs mer om företaget