Klarspråk, redigering, språkvård, skrivkurser, kommunikationsanalys, korr ... allt för texten!

Månadens skrivråd

Klarspråk i rubriker

Orden vi älskar med

Så heter boken som jag skrivit tillsammans med Mona Blåsjö! Finns bland annat på Bokus och Adlibris. Läs mer på sidan Aight Bok.

"Bra! Många nya koncept för mig och så många klockrena citat! Väntar på del 2!"

Språknytt

Ett utvecklat samhälle behöver fungerande fackord. Språkrådet gör nu en del av det svenska terminologiarbetet sedan Terminologcentrum TNC försvann. Läs mer om det.

Jag gör allt för din text

Språkgranskning, textgranskning, textbearbetning – vad du än kallar det tror jag din text behöver det. För att bli mer begriplig, få bättre flyt och fungera som du hade tänkt.
Läs mer om textgranskning

Jag skriver texten åt dig

Om du inte kommer igång, eller om du måste slarva för att hinna – be mig skriva i stället. Jag hjälper dig var som helst i skrivprocessen.
Läs mer om text på beställning

Du kan utveckla ditt skrivande

Med lite träning kan de flesta lyckas bättre som skribenter och nå ut med sitt budskap. Ett sätt är att gå på skrivkurs. Ett annat är att få individuell handledning av mig.
Läs mer om skrivkurser

Slipp onödigt tjafs om språk

Kommunikationstips och skrivregler varierar, och visst kan det vara bra med valmöjligheter. Men friheten kan också bli frustrerande för stressade skribenter, inte minst om man producerar text tillsammans. Varje myndighet eller företag har därför stor nytta av att fastställa sina egna språkliga riktlinjer och en språkpolicy. Läs mer om
språkvård på myndigheter och företag

Väldigt mycket språkkonsult

Jag har examen från språkkonsultlinjen, som ger god insikt i hur myndighetsspråket fungerar. Sedan dess har jag dock inte bara arbetat för myndigheter utan även för företag och privatpersoner. Och ämnena har spänt över det mesta.
Läs mer om företaget