Klarspråk, redigering, språkvård, skrivkurser, kommunikationsanalys, korr ... allt för texten!

Månadens skrivråd

Var är du – och var är din läsare?

Orden vi älskar med

Så heter boken som jag skrivit tillsammans med Mona Blåsjö! Finns bland annat på Bokus och Adlibris. Läs mer på sidan Aight Bok.

Språknytt

Rätt information på rätt språk är särskilt viktigt i krissituationer. Och turligt nog finns en bok för dig som behöver beställa översättare eller tolk. Läs mer om Sveriges språkflora.

Jag gör allt för din text

Språkgranskning, textgranskning, textbearbetning – vad du än kallar det tror jag din text behöver det. För att bli mer begriplig, få bättre flyt och fungera som du hade tänkt.
Läs mer om textgranskning

Jag skriver texten åt dig

Om du inte kommer igång, eller om du måste slarva för att hinna – be mig skriva i stället. Jag hjälper dig var som helst i skrivprocessen.
Läs mer om text på beställning

Du kan utveckla ditt skrivande

Med lite träning kan de flesta lyckas bättre som skribenter och nå ut med sitt budskap. Ett sätt är att gå på skrivkurs. Ett annat är att få individuell handledning av mig. Jag håller också kurser på distans.
Läs mer om skrivkurser

Slipp onödigt tjafs om språk

De svenska skrivreglerna är ganska öppna och ger valmöjligheter. När det gäller kommunikationssätt är det inte heller självklart vad som är bäst. Varje myndighet eller företag har därför nytta av att fastställa sina egna språkliga riktlinjer och en språkpolicy. Läs mer om
språkvård på myndigheter och företag

En språkets hantverkare

Jag ser praktiskt på texter och ser mitt arbete som ett hantverk. Texter ska fungera, fylla sitt syfte, och det finns metoder för hur man uppnår det. Jag har gått universitetets språkkonsultutbildning, har därefter 25 års erfarenhet i yrket och har blivit särskilt bra på att klarspråka texter.
Läs mer om företaget